Летището в Мюнхен е затворило отново поради заледяване. Всички повече от 700 полета са били спрени до 12 часа днес.

Към 14 часа местно време е имало строги ограничения във въздушния трафик. Разписанието на полетите е силно намалено поради екстремните метеорологични условия, съобщават от летището.

Оттам препоръчват на пътниците да проверят статуса на полета си преди да тръгнат към аерогарата. Заради съображения за безопасност се очаква повечето пътници да не успеят да отпътуват днес.

На сайта на Летище София има информация, че са отменени общо 6 полета от и до Мюнхен днес. За утре също има три отменени полета, като е вероятно техният брой да се увеличи.

Второто най-натоварено летище в Германия за първи път затвори в събота след обилен снеговалеж. Прекъсването продължи в неделя и понеделник. Около 1500 пътници са блокирани в Мюнхен от петък.

Предоставени са походни легла за пътници, както и напитки и храна. Пътниците също имат възможност сами да резервират хотелска стая и разходите ще бъдат възстановени.

Заради силна буря: Българи са блокирани от дни на летището в МюнхенНаложило се е някои от чакащите да преспят на аеропорта