Ситуацията с бунта няма да повлияе на хода на водената от Русия война в Украйна, която Москва нарича "специална военна операция", предаде ТАСС, като цитира говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков.

Войната "продължава, нашите бойци на фронтовата линия проявяват героизъм, те отблъскват контранастъплението на въоръжените сили на Украйна много, много ефективно. И операцията ще продължи", каза той, отговаряйки на въпрос, зададен от медиите.

Част от бойците на частната военна компания "Вагнер", които са отказали да участват в "марша" на основателя на компанията Евгений Пригожин към Москва, ще подпишат договори с руското министерство на отбраната, добави Песков. "Постигнато е споразумение, че (бойците на) "Вагнер" ще се върнат в лагерите си, на мястото, където се намират. Някои от тях, които желаят, в бъдеще ще подпишат договори с Министерството на отбраната. Това се отнася за частта, която не е участвала в тази "кампания", според говорителят на Кремъл.

Властите няма да преследват останалите бойци на "Вагнер", които са участвали в бунта, "като се имат предвид заслугите им на фронта", добави Песков.

Започнатото наказателно дело срещу Евгений Пригожин "ще бъде прекратено, а той самият ще отиде в Беларус", съобщи още Песков. Той заяви, че не знае с какво ще се занимава там руският олигарх или каква длъжност ще заема, предава БТА.