26-годишен мъж е задържан по подозрение в убийството на българската студентка Стефани Линева в САЩ, съобщи Ен Би Си. На арестувания Айзас Сидикуи е повдигнато обвинение, че е блъснал момичето с колата си БМВ 328is в събота през нощта, след което избягал.

Пред съда Сидикуи пледирал невинен, след което е пратен в окръжен затвор, без право на гаранция. От полицията добавят, че той е жител на Бинхамптън, където стана трагедията, и е задържан след сигнал, подаден до следователите. Вероятно е от гражданин, повлиян от обявената награда от над $ 30 000.

Смята се, че с Айзас се е возил и друг мъж. Според разследващите има и други свидетели на инцидента, но те мълчат. Не е ясно дали в нощта на катастрофата Сидикуи е бил пиян или дрогиран. Според профила му в LinkedIn, той работи в хотел като шеф на рецепцията.

От полицията уточняват, че 20-годишната Стефани е блъсната на опасна отсечка от пътя, която студентите използват, за да се приберат в кампуса на университета в Бинхамптън.

Тялото на момичето бе открито в края на миналата седмица. Властите обявиха, че е станала жертва на катастрофа, но майката на момичето твърдеше, че то е убито.

“Градската полиция и следствието проследиха всички следи по този случай”, заяви кметът на Бинхамптън Ричард Дейвид.

Той допълни, че всички са приели случая много лично, защото имат дъщери на възрастта на Стефани. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg