Предполагаемите екстремисти са преминали през КПП в Исламабад и се взривили, докато полицията ги преследва
Един полицай загина, а още няколко души, включително цивилни, бяха ранени при атентат с кола бомба в Пакистан. Предполагаемите екстремисти са преминали през контролно-пропускателен пункт в столицата Исламабад и се взривили, докато полицията ги преследва, предадоха Ройтерс и БТА.

По първоначална информация в колата е имало мъж и жена. Колата не е спряла на пункта, когато полицията се е опитала да я спре. При преследването колата се взривила, каза пред репортери началникът на операциите в полицията в Исламабад Сохаил Зафар.

Той каза, че са ранени четирима полицаи и двама цивилни. Колата е била натъпкана с експлозиви и се е движела към важна мишена, посочи в изявление министерството на вътрешните работи, без да съобщи повече подробности.

Ако автомобилът беше стигнал до целта си, щеше да има много тежки загуби, заяви пред телевизия "Гео нюз" министърката на вътрешните работи Рана Санаула.

В изявление примерът Шахбаз Шариф съобщи, че навременната намеса на правоприлагащите органи е предотвратила огромни жертви.

Взривът е станал близо до полицейско управление, на главен път, който води до правителствени сгради като парламента. Отговорност за атаката пое пакистанската талибанска групировка "Техрик е талибан Пакистан" (ТТП), която обхваща сунитски ислямисти и групи от други верски течения в исляма. В изявление те заявиха, че тя е била отмъщение за убийството на един от техните лидери.

Атаката е извършена два дни след като при пакистанска военна операция бяха убити 25 бойци от ТТП, които бяха завзели обект на силите за борба с тероризма. Екстремистите от ТТП извършват самоубийствени атентати вече повече от десетилетие с цел да свалят правителството и да управляват страната съгласно строгите ислямски закони.