Супермоделът Кейт Мос отрича твърдението на Амбър Хърд, че тогавашният й приятел Джони Деп я е бутнал надолу по стълбите, по време на пътешествие в Ямайка, съобщи в. "Дейли мейл". Тя се появи чрез видеовръзка на процеса за клевета на стойност $ 100 млн.

„Джони никога не ме е блъскал, ритал или хвърлял надолу по стълби", заяви тя в залата. Мос, която се появи за кратко от Глостършир, Англия, каза, че по време на ваканцията им в Ямайка се е подхлъзнала, а Деп й се е притекъл на помощ.

Супермоделът уточни, че за целия период на връзката им, от 1994 до 1998 г. актьорът никога не се е отнасял с нея по този начин. Тя рядко обсъжда личния си живот, но в случая категорично отхвърли твърдението.

Хърд сама инициира да бъдат взети предвид показанията на Мос с твърдението си, че се страхувала, че Деп ще бутне сестра й надолу по стълбите по време на жесток спор. Според Хърд имало слух, че Деп веднъж е направил същото нещо на Мос и затова й е дошло наум.

Джони Деп пристига в съда
Снимки: Ройтерс
Джони Деп пристига в съда Снимки: Ройтерс

„Напускахме стаята заедно, като Джони излезе първи. Имаше дъждовна буря и когато го последвах, се спънах и паднах надолу по стълбите. Нараних гърба си и крещях, защото не знаех какво ми се е случило и ме болеше много", разказа Мос, докато я разпитваше адвокатът на Деп Бенджамин Чу.

„Той се върна, за да ми помогне, занесе ме в стаята ми и потърси медицинска помощ“, продължи тя. Мос се яви като свидетел на Деп по време на етап от процеса, известен като опровержение, където той може да оспори твърденията на Хърд.

Моделът беше на върха на славата си, когато започна интензивната си връзка с Деп, който беше идол на тийнейджъри по цял свят, благодарение на ролите си във филми като "Едуард Ножиците". И на двамата им се носеше слава на купонджии, които обичат да пият, а и да употребяват наркотици. В Лос Анджелис те станаха "най-шикозната, но и употребяващата наркотици двойка".

Сред любимите им места беше именно клубът Viper Room в Лос Анджелис, който Деп притежаваше. Там те купонясваха с хора като Джаред Лето, Киану Рийвс и Чарлийз Терон. По-късно Мос каза, че е "плачела години" за раздялата, след което употребата на наркотици ескалирала и в крайна сметка тя стигна до рехабилитации.

След показанията източник, близък до Хърд, казал: „Значи Джони Деп не е злоупотребявал с Кейт Мос. Това записва 1 от 2 точки в графата за злоупотреби." Към днешна дата обаче той е 0 на 1 в съдебната зала, въпреки че загуби същото дело в Англия.