Израел призна, че е извършил атаката в Ивицата Газа, при която бяха убити 7 хуманитарни работници. Премиерът Бенямин Нетаняху твърди, че действията на армията не са били умишлени.

Доброволците бяха убити, след като въздушен удар порази конвоя им в централната част на Ивицата Газа. Те са били служители на World Central Kitchen - организацията, която доставя храна по морския коридор от Кипър.

Организацията нарече атаката „непростима“ и подчерта, че колите са били специално брандирани, за да бъдат разпознаваеми.

Сред убитите има граждани на Австралия, Полша и Великобритания. От организацията не предоставят точни цифри за загиналите и ранените към момента. 

Има още едно обвинение към Израел след вчерашния удар по иранското консулство в Сирия. Иран държи израелската страна отговорна за за атаката и обеща „суров“ отговор. 

Нападението е било извършено от израелски бойни самолети, по информация на Ройтерс. Загинал е командир на Революционната гвардия, както и дипломати. Сирийският външен министър и вътрешният министър бяха забелязани на мястото.

Израел отказва да коментира към момента, пише БТВ. 

Четирима чуждестранни хуманитарни работници загинаха в Газа