В Италия протестът на фермерите не спира и обхвана в още по-голям обхват цялата страна. С тракторите си те подготвят поход към Рим.

Протестът на фермерите се изостри от Алпите до Сицилия.

През целия съботен ден те не престанаха да изразяват недоволството си както от вътрешната така и от политиката на Европейския съюз относно селскостопанския сектор: блокираха с тракторите си и с пешеходни шествия пътища, изходи на магистрали, навлязоха в някои от градовете. В Милано, на централния площад "Пиаца Дуомо" изведоха крава и теле. 

Отправена е молба към Амадеус - водещ на фестивала "Санремо" да ги приеме на сцената на театър "Аристон". Областният управител на Ломбардия Атилио Фонтана заяви, че е на страната на фермерите и , че "правилата на ЕС са против тях".

Един от лидерите на бунта – Данило Калвани заяви пред информационната агенция АНСА, че протест в Рим ще има. Уточнява се необходимото със силите на реда и датата на митинга ще бъде обявена през следващите часове. Той уточни, че на посочения площад, ще участват само фермерите без трактори и изтъкна, че недоволството на Апенините ще продължи през цялата седмица от север на юг.