Силен пожар е избухнал тази нощ на борда на италианския пътнически кораб Francesca, който късно вечерта излязъл от пристанище Бари и тази сутрин трябвало да пристигне в албанското пристанище Дурас. Съобщението е на италианските медии. Пожарът избухнал в машинното отделение през нощта, когато корабът с 260 пътници още не се отдалечил значително от бреговете на Италия. Пламъците са овладени много бързо, макар лодките да са били готови за спускане във водата, а пътниците са били събрани на горната палуба.

Никой от пътниците и екипажа не е пострадал. Независимо от това Francesca е избуксирана в пристанище Бари, където е пристигнала тази сутрин в около 7 часа местно време. По време на целия обратен път корабът е съпровождан от противопожарен съд на противопожарната служба на Бари.

В най-скоро време пътниците на кораба Francesca ще бъдат разпитани от представители на прокуратурата на Бари, а след това ще бъдат изпратени в Дурас с друг кораб. Очаква се това да стане около обед.

Сега в пристанище Бари се намира на котва корабът Norman Atlantic, на борда на който на 28 декември също стана силен пожар по време на плаване към остров Корфу. Тогава жертви на пожара станаха 13 души.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК!

TrafficNews.bg