Хиляди протестиращи в търговската столица на Шри Ланка - Коломбо, днес пробиха полицейския кордон и щурмуваха официалната резиденция на президента по време на едно от най-големите тази година антиправителствени шествия в засегнатата от кризата, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Някои от протестиращите, които държаха ланкийски знамена и каски, нахлуха в резиденцията на президента, съобщиха от местната телевизия НюзФърст.

Два източника от министерството на отбраната заявиха, че президентът Готабая Раджапакса от петък не е в сгради на властта заради планирания митинг през уикенда.

Предавани на живо кадри във Фейсбук от вътрешността на президентската резиденция показват стотици протестиращи, някои от които окичени със знамена, насъбрали се в стаите и коридорите, крещейки лозунги срещу Раджапакса.

Стотици хора се разхождаха и на площадката пред бялата сграда от колониалната епоха. Не се забелязват служители по сигурността.

Най-малко 21 души, включително двама полицаи, бяха ранени и откарани в болници по време на продължаващите протести, съобщават източници от здравните заведения пред Ройтерс.