От изключително важно значение е да има нов бюджет, а не да бъде продължен старият. Това заяви в по БНТ депутатът от "БСП за България" Борислав Гуцанов. Допълни, че не очаква да има наддаване по темата, тъй като то няма да доведе до нищо добро.

Темпото на консултациите представлява проблем за съставянето на редовен кабинет, което за БСП е най-важното, каза Гуцанов.

"Очаква ни една нелека зима, така че редовен кабинет е ключово важен за страната ни, а и стратегически за развитието на България", изтъкна Гуцанов.

По думите му е необходимо да се направи така, че хората да са спокойни дали ще могат да си платят сметките за ток. Енергийната бедност трябва да бъде определена като понятие, призова Гуцанов.

Според него в НС първите 2 седмици се е работело като щаб на армията, като се е оформила "Коалиция на войната", което притеснява левицата.

Гуцанов попита дали най-важно за парламента е било предоставянето на военна помощ за Украйна и решението за закупуването на още изтребители F-16, като ги определи като "самолети на хартия".

Призова да се реши социалният пакет и да се акцентира върху развитието на икономиката.