Перуанската полиция откри южнокорейски любител на селфита на седем метра дълбочина под водопад в амазонската джунгла. Тялото му бе извадено дни след като пропадна по 500-метровия склон на водопад в североизточната част на Перу в петък.

В операцията за издирването на 28-годишния Ким Чен Йоб участваха водолази и планински спасители, предаде АФП, цитира БГНЕС. „Туристът е открит мъртъв на седем метра дълбочина в езерото, в което изтича водопадът Гокта”, съобщиха властите.

Водопадът Гокта е разделен на две части, като горната е с височина 230 м, а следващата - 541. Той е и една от най-популярните атракции в Перу. Интересно е, че водопадът става популярен едва от 2006 г. Според местни легенди там властва проклятието на красива русалка, живееща във водите му.

Чичото на Ким ще транспортира тялото в столицата Лима, където то ще бъде кремирано, след това прахът на злополучния турист ще замине за Южна Корея.

Миналата седмица 51-годишен германски турист загина след падане от 200 метра. Малко преди това той позира за снимка върху планинския склон на най-популярния археологически обект в Перу - Мачу Пикчу.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg