Всички действащи до сега ограничения за влизане на гръцка територията остават в сила до 06:00 на 05 април 2021, съобщава посолството ни в Атина, предават от пресцентъра на външното ни министерство.

До тази дата пристигащите в Гърция, независимо от вида транспорт (въздушен, сухоземен или морски), подлежат на задължителна 7 (седем) дневна карантина. Изолацията може да бъде прекъсната единствено, в случай че престоят в страната е по-кратък от задължителните за самоизолация 7 дни.

Припомняме, че при влизане в страната се изисква и представянето на негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от пристигането. При неговата липса, гръцките власти имат право да не допуснат пътуващите да влязат в страната.

Освен това всеки гражданин, без изключение, вкл. шофьорите на камиони, следва да има генериран QR.

Обръщаме внимание, че гражданите, които пътуват поради крайно належащ професионален ангажимент и веднага след това напускат страната, не могат да влязат отново в Гърция до 05 април Изключение правят гръцки граждани, притежатели на разрешителни за пребиваване; хора с постоянно местожителство е Гърция; притежатели на емигрантски статут.