Федералното бюро за разследвания в САЩ публикува засекретени документи, в които се съдържат показания за бягството на Адолф Хитлер в Аржентина.

Според тях, човек, чието име не се назовава е съобщил, че е помогнал на шестима високопоставени чиновници да скрият Хитлер. При това в документите се казва, че получената информация „няма как да се верифицира“.

Този човек е съобщил, че заедно с още трима души е посрещнах Хитлер и неговия антураж, когато са пристигнали в Аржентина с две подводници „около две седмици и половина след падането на Берлин“. Заедно с него са пристигнали две жени, доктор и няколко мъже. Според плана на аржентинските чиновници, те тръгнали към подножието на Южните Анди, където Хитлер получил ранчо, където се криел.

По думите на източника, Хитлер страдал от астма и язва. Към момента на пристигането си в Аржентина, той бил обръснал мустаците си.

По официалната версия, основана на свидетелски показания, Хитлер се самоубил в бункера си в Берлин, заедно с Ева Браун и немската си овчарка Блонди.

Превод и редакция: Trafficnews.bg