Ситуацията в Гърция с пожарите остава критична. Магистралата край Алексендруполис  остава затворена. Обходният път беше отворен около 02.30 ч. тази нощ. Десетки пътуващи прекараха нощта навън. Част от тях спаха на асфалта. 

Бизнесменът Йоаким Каламарис сподели, че в момента два атински района се евакуират заради огромните пожари. "Имаме 1 млн. хектара изгорени гори. Край Атина са около 70 000 хектара изгорени земи. Доста хора са арестувани за умишлени палежи", посочи той пред Нова телевизия. 

Константин Занков, главен експерт към Института за анализи и оценки в туризма, обясни, че със сигурност в Кавала и Ксанти има анулирани резервации за почивка. "Сигурността за основа на развитие на туризма, а хората сега не се чувстват в безопасност да почиват там. Възможно е българи да пренасочат резервациите си към български курорти. На места като Халкидики не се усеща влиянието на пожарите", заяви той.

По думите му туристите трябва да бъдат информирани в реално време какво се случва. "В Хаваите авиокомпаниите не анулираха полетите си, а промениха маршрутите си", каза Занков. 

В Северна Гърция огънят се движи към българската граница, заяви заместник-областният управител на Родопи Никос Цакилидис.

Активно се гаси по въздух, за да се ограничи движението на стихията, пише БНР.

Гръцката прокуратура разследва дали има организиран план за палежи в страната. По-рано бе съобщено, че местни хора са направили граждански арести на 13 души, намерени са приспособления, с които огънят е бил разпален. Задържаните от хората са били арестувани и се разследват.