Европейският съюз спира финансовата си помощ за палестинците. Извънредното закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН обаче завърши без общо изявление, защото страните не успяха да постигнат консенсус.

В същото време продължава евакуация на чуждестранните граждани от Израел. През последните часове Унгария, Румъния, Полша и Италия също успяха да евакуират с различни полети своите граждани. На летището в Атина израелски туристи очакват да се завърнат по домовете си.

„Някои от нас трябва да се явят за военна служба, други - да помагат на хората, а трети - просто искаме да се върнем при семействата и приятелите си“, обяснява Ноа Вайсман.

„Притеснявам се за семейството си и искам да се върнем. Вероятно ще бъда отново мобилизиран. Готов съм“, казва и Йоан.

В Европа - много държави въведоха допълнителни мерки за сигурност около синагоги и израелските дипломатически представителства.

„Днес бих искал да мисля за заложниците и да помоля да бъдат освободени и върнати на техните близки“, заяви днес кметът на Рим Роберто Гуалтиери.

В Германия летището в Хамбург спря работа за няколко часа – имаше анонимен сигнал за бомбена заплаха, отправена към самолет, кацащ от Техеран. След проверка полетите бяха възстановени.