Южнокорейското разузнаване съобщи, че в Северна Корея е екзекутиран министърът на отбраната, обвинен в измяна, нелоялност и неуважение към лидера Ким Чен Ун, защото заспал на армейско събитие в негово присъствие, предадоха световните агенции.

Служители на южнокорейското разузнаване информирали парламентарна комисия на закрито заседание за екзекуцията в Северна Корея. 

Севернокорейският министър на отбраната Хьон Йон-чол бил уволнен и след това екзекутиран от наказателен взвод, посочват южнокорейски медии. На екзекуцията на 30 април присъствали стотици висши представители на режима в Пхенян, посочва Франс прес. Според Асошиейтед прес и ТАСС екзекуцията била извършена със зенитно оръдие.

Според южнокорейското разузнаване от началото на годината в Северна Корея са екзекутирани 15 висши служители, посочва ДПА.

През декември 2013 г., след публичен съд бе екзекутиран за измяна, антипартийна дейност и морално разложение чичото на севернокорейския лидер Чан Сон-Тхек, който дотогава беше смятан за негов наставник.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg