Осем полицаи са простреляли 60 пъти невъоръжен чернокож мъж в САЩ. Екшънът се е разиграл в неделя в Акрон, Охайо, като е разпространено и видео от гонката. Според полицията 25-годишният Джейланд Уокър първи е открил огън  по време на рутинна проверка и органите на реда са се изплашили за живота си.

Първоначално Уокър се опитал да избяга с колата си след като полицаите се опитали да го спрат за пътно нарушение. След кратка гонка спрял и продължил пеша. Не е бил въоръжен, когато избягал от колата си, но полицията съобщи, че по-късно в автомобила е открит пистолет.

Първоначално полицията дала малко детайли за трагичния инцидент, но разпространеното вчера видео хвърли светлина върху случая.

Кметът Акрън призова местните жители към спокойствие, след като в неделя имаше протест с участието на няколко хиляди души за четвърти пореден ден.

Първоначално демонстрацията бе спокойна, но с настъпването на вечерта полицията се принуди да използва сълзотворен газ, за да осуети безредици.

В неделя адвокатът на семейство Уокър, Боби Дичело, каза пред репортери, че е "много загрижен" за обвинението на полицията, че Уокър е стрелял по полицаи от колата си, добавяйки, че няма оправдание за насилствената му смърт.