Един човек е убит, а най-малко 21 други са ранени при стрелба в Канзас, в края на парада за победата на отбора по американски футбол Канзас Сити Чийфс в Супербоул, предаде Ройтерс.

На пресконференция Стейси Грейвс, началник на местната полиция, уточни, че 22 души са били простреляни, като състоянието на 7 от тях е животозастрашаващо. Тя добави, че продължава разследването на мотивите за нападението. Във връзка с него са били задържани трима души. Няма пострадали сред играчите и екипа на Канзас Сити Чийфс. Оттам разпространиха изявление, в което изразяват съпричастността си с пострадалите и техните семейства. 

На мястото на инцидента е имало и българин. 

"Аз съм ок. Бях там сред стотици хиляди щастливи хора. Тръгнах си минути преди стрелбата. Вървях към паркинга по време на изстрелите", това сподели в профила във фейсбук си спортният журналист и писател Иво Иванов след стрелбата в Канзас на парада на "Супербоул".

"Това за съжаление вече се е превърнало в ежедневие във всички точки на страната. Моля се за живота и здравето на простреляните", пише още Иванов.