Двама души бяха простреляни днес при стрелба пред парижка болница, съобщи източник от полицията, цитиран от световните агенции.

Единият от простреляните е починал, а другият е настанен в болница "Анри Дюнан", пред която е била открита стрелбата. Нападателят е избягал с мотоциклет. Според очевидци са произведени около шест изстрела.

Телевизия Бе Еф Ем съобщи, че убитият е мъж, а ранената е жена, работеща като охранителка в болницата. Клиниката се намира в елитния 16-ти район на Париж и работи и като център за ваксинация срещу КОВИД-19. 

Полицията твърди, че все още няма известен мотив за стрелбата и не се установява връзки с терористична атака.

Припомняме, че Париж беше арена на различни нападения през последните месеци. През октомври 2020 г. френски учител по история Самуел Пати беше обезглавен, след като показа карикатури на пророка Мохамед на своите ученици по време на урок за свободна реч. Само месец по-рано френски експерти по тероризма бяха призовани за атака, която рани двама журналисти близо до бившите офиси на сатиричния вестник Charlie Hebdo в столицата. А през януари 2020 г. при нападение с нож в южната част на града един мъж загина, а две жени бяха ранени. В Ница, през октомври 2020 г. трима души загинаха при нападение с нож в църква, по думите на френския президент Еманюел Макрон като „ислямистка терористична атака“.