Колумбийската полиция за борба с наркотиците арестува две жени за трафик на дрога. Жените са скрили в екстеншъните си кокаин и планирали да го пренесат до Мадрид, Испания.

Жените се наредили на летището и по време на проверката рентгеновите скенери засекли странни изображения в косите на жените. Те били преместени в съседна стая, където се провела щателна проверка. 

В удълженията на косите на едната от жените са открити 900 гр. кокаин, а в интимните си части е носел поне още 200 гр., което е над килограм чиста дрога. 

От другата жена полицията е иззела и 650 грама кокаин, скрит в капсули в екстеншъните ѝ, и още 200 грама, които жената е носила в „интимните си части в момента на задържането“.

Арестите са извършени на две различни колумбийски летища: на международното летище Alfonso Bonilla Aragón и на международното летище José María Córdova.

Властите ще разследват връзката между случаите на задържаните жени, които са се насочили към една и съща точка - Мадрид.

Жените са били докладвани на прокуратурата, която ще ги обвини в престъплението трафик на наркотици, а общото количество кокаин, конфискуван от властите, е 1950 грама.