След атака на украински БПЛА оперативните служби извадиха телата на двама души изпод развалините на къща в Белгород. Предполага се, че под развалините може да има и дете, издирването продължава. Това съобщава ТАСС, като цитира ръководителя на района Вячеслав Гладков.

За голямо съжаление има загинали, написа Гладков в канала в Telegram.

Службите за спешна помощ извадиха телата на двама души, мъж и жена, изпод развалините. Предполага се, че под отломките може да има дете. Спасителната операция продължава и в момента, добави губернаторът.

Мъж, ранен от падащи отломки от БЛА, е в кома. Той е с диагноза изгаряния на дихателните пътища, горните и долните крайници. Лекарите оценяват състоянието на пострадалата като тежко, тя е със счупен крак и комоцио. Според ръководителя на района в резултат на падащи отломки една жилищна сграда е напълно разрушена, а други две са частично повредени. Пострадали са и три коли.

Междувременно противовъздушната отбрана на Украйна е свалила общо 28 дрона тази нощ. Общо пуснатите от руската армия безпилотни летателни апарати са 33.

Украйна е била атакувана от посока север - Белгородска област, и от юг - Крим и по-точно от установката на нос Чауда. Противовъздушната отбрана е работила в шест области.

Руският президент Владимир Путин пристигна в Киргизстан. 

Той има планирана натоварена програма в Бишкек. В четвъртък работният ден ще започне с официална среща между президента на Руската федерация и неговия киргизки колега Садир Джапаров в държавната резиденция Ала-Арча.

Там те ще проведат преговори, след което ще се състои церемония по подписване на двустранни документи. Лидерите ще направят и изявления пред пресата.