Служители на Министерството на здравеопазването в Газа съобщиха, че израелските въздушни удари са убили най-малко 18 души в Ивицата Газа за по-малко от два часа след възобновяването на военните операции.

В южната част на страната най-малко 6 души са били убити при нападение. В централната част на Газа, в района на Магази, са убити най-малко 9 души.

Израел също така е помолил жителите на някои квартали на Хан Юнис да напуснат преди очакваното нападение в района. "Израелските сили пускат листовки по хората в Хан Юнис с молба да се евакуират в Рафах, но те също така са насочили изтрелите си и към граничния град", заяви журналист на място.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че "Хамас" не се е съгласил да освободи други заложници, нарушавайки условията на примирието. Също така, че Израел остава ангажиран с постигането на целите си при подновяването на сраженията, съобщи „Гардиън“.

Кабинетът на Нетаняху посочи, че "Хамас" не е освободил всички жени заложници, както беше договорено и също така е изстрелял ракети по Израел. Правителството допълни: „С подновяването на бойните действия подчертаваме: израелското правителство се ангажира да постигне целите на войната - да освободи заложниците ни, да ликвидира "Хамас" и да гарантира, че Газа никога няма да представлява заплаха за жителите на Израел“.