Актьорът Даниел Радклиф, който стана известен с ролята си на Хари Потър в поредицата за магьосника ще продуцира документален филм за своя дубльор по време на снимките на Хари Потър.

Дейвид Холмс получи нараняване на гръбначния стълб по време на Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1. От тогава той е инвалид. 

Радклиф обяви новината в Инстаграм и заяви, че тайният проект е отнел 4 години. 

Документалният филм на HBO, The Boy Who Lived, ще включва интервюта с двамата, както и кадри от каскадите на Дейвид.

„Да бъда каскадьор беше моето призвание в живота, а дублирането на Хари беше най-добрата работа на света“, написа Дейвид в Инстаграм.

Дейвид беше тийнейджър гимнастик от Есекс, когато беше избран да играе дубльор на Даниел в първия филм, когато актьорът беше на 11.

Инцидентът става по време на репетиция на каскади през януари 2009г. 

„Този ​​филм разказва историята не само на моите постижения пред камерата, но и на предизвикателствата, с които се сблъсквам всеки ден, и цялостното ми отношение към живота след като съм с счупен врат“, каза той.

„В бурния свят, в който живеем в момента, бих искал да цитирам Хари: „Ние сме толкова силни, колкото сме обединени, толкова слаби, колкото сме разделени“.

Дейвид също благодари на медицинския персонал, както и на авторката на Хари Потър Джоан Роулинг и Даниел за тяхната подкрепа.