Четири деца бяха открити живи, след като са прекарали сами 40 дни след самолетна катастрофа в Амазонската джунгла в Колумбия.

Децата са на възраст 13 години, 9 и 4 години и едногодишно бебе. Пътували са с майка си, пилот и ко-пилот, когато самолетът се разбива на 1 май. Всички възрастни загиват при инцидента и са открити на мястото. От децата няма следа.

Малките са се отдалечили и се лутали в дъждовните гори на Амазония в опит да потърсят помощ. В продължение на седмици спасителни екипи ги издирват ден след ден. Откриват следи от тях - малки стъпки, ножици, бутилка и подслон. Децата са намерени вчера близо до границата между двете провинция Какета и Гуавиаре, недалеч от мястото на самолетната катастрофа. Изведени са от гъстите гори на джунглата с хеликоптер.

Бабата и дядото на намерените деца посрещнаха новината със сълзи от радост.

"Не спяхме, не можехме дори да говорим. Бяхме в тъмното, вървяхме като призраци, живяхме само с надеждата да бъдат открити живи. Благодарни сме на Бог.", каза Фиденсио Валенсия - дядо на децата

"Възстанових се от болката от загубата на дъщеря ми. След това страдание ще насърча децата да продължат с живота си. Имаме нужда от тях тук, да ги прегърнем.", заяви Мария Фатима Валенсия - баба на децата:

След медицински преглед децата ще се съберат със своите роднини в столицата Богота.