Балистични ракети удариха Киев, има ранени

11.12.2023 08:12 1940 0
Балистични ракети удариха Киев, има ранени

Рано тази сутрин столицата на Украйна Киев бе подложена на атака с руски ракети.Въздушната тревога продължи над три часа, като различни канали съобщиха за взривове на територията на столицата. Балистичните ракети са достигнали до града около 5 часа тази сутрин.

Според съобщението на военновъздушните сили по Киев са били изстреляни осем ракети, всички те са били свалени от противовъздушната охрана. Руската армия е обстреляла столицата от северно направление - по предварителна информация от Брянска област.

Отломки от свалени ракети са паднали в два района на Киев, като има нанесени разрушения - Дарницкия и Голосеевския район. Кметът Виталий Кличко съобщава за два повредени жилищни дома - единият е бил необитаем, в процес на строеж. Възникнали са пожари, на място работят спешните служби.

Ръководителят на военната администрация на Киев Сергей Попко съобщава за пострадал един човек, ранен от отломки.

Също през тази нощ, но малко след полунощ, Украйна е била атакувана от южна посока, от Крим, с дронове. Пуснати са били 18 безпилотни летателни апарата тип "Шахед". Те са били насочени към Николаевска, Херсонска и Одеска области.

Най-малко двама души са били ранени.

Кметът на града Виталий Кличко съобщи в „Телеграм“, че мъж и жена са пострадали от отломки в Дарницки район в югоизточната част на Киев.

Според него отломки от свалени ракети са паднали върху няколко квартала и са нанесли щети на поне една жилищна сграда. Той написа, че службите за бързо реагиране са били изпратени в Холосиивски район в югозападната част на Киев, където части от ракета са паднали върху покрива на жилищна сграда и са предизвикали пожар, който е бил потушен. Аварийни екипи са били изпратени в още два района на столицата. Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са унищожили осем руски ракети над Киев.

 

Изпрати новина