Френската авиокомпания „Ер Франс” (Air France) предвижда да изпълни 80 процента от полетите, предвидени за днес - третия ден от стачката на пилотите. Тя съвпадна с началото на Европейското първенство по футбол, на което страната е домакин.

Ще бъдат изпълнени над 85 на сто от дългите и късите полети, както и над 70 процента от средните и от онези до летище Роаси-Шарл де Гол в Париж, предаде Франс прес, като се позова на комюнике на компанията. В същото време „Ер Франс” предупреди, че са възможни анулирания и забавяния на полети в последната минута, информира БТА.

Днес въздушният превозвач изпълни 77 на сто от предвидените полети. Според ръководството на „Ер Франс” стачкуват 27 процента от пилотите на компанията.

Засега е предвидено стачното движение да продължи до вторник вечерта. Преговорите между ръководството на „Ер Франс” и синдикатите, които настояват за запазване на работните места и възнагражденията на пилотите, не дадоха резултат тази седмица. Профсъюзите недоволстват от липсата на конкретни ангажименти от страна на компанията.

Франция е обхваната от повече от три месеца от протести срещу трудовата реформа, която социалистическото правителство иска да прокара. Това предизвика опасения, че футболният шампионат може да бъде нарушен. Стачките на машинистите на влаковете и на боклукчиите в Париж обаче не причиниха сериозни затруднения на първенството.

Нов национален протест срещу трудовата реформа е свикан във френската столица във вторник.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg