Най-малко двама души са загинали след масирана руска ракетна атака над Киев, съобщават местните власти. Системите за противовъздушна отбрана на Украйна са унищожили поне 20 ракети и дронове. Въздушна тревога имаше в шест украински области.

Атака с дронове срещу летище в руския град Псков. Запалили са се най-малко два транспортни самолета Ил-76. Няма жертви. Информацията беше потвърдена от губернатора на областта.

В борбата с пламъците са участвали близо 60 огнеборци и повече от 20 единици техника. Пожарът е локализиран. Псков се намира на около 600 км от границата с Украйна, по-близо до Естония. Киев и този път не е коментирал атаката.

"На летището беше отблъсната атака с дронове. Жертви няма. Размерът на щетите се уточнява. Всички служби работят на място. Проведохме оперативно заседание, набелязахме приоритетните задачи", заяви Михаил Ведерников, губернатор на Псковска област.

През целия ден днес летището в Псков няма да работи. И още от изминалата нощ - руските власти твърдят, че са потопили 4 катера с около 50 души на борда във водите на Черно море.

Украйна не съобщава подобна информация. В пет руски района е имало атака и с безпилотни машини, съобщават местни медии.