Анализаторът Александър Дугин , чиято дъщеря бе убита при терористичен атентат в Москва, преди минути излезе с коментар за смъртта на Дария. Той бе публикуван в Канала на Константин Малофеев в Телеграм. В изявлението си той заявява, че дъщеря му е жартва на "Украинските нацисти". Продължава в типичния си патетичен стил, като заявява , че дъщеря му е дала живота си в името Победата. 

Ето и целият текст:

Както знаете, в резултат на терористичен акт , осъществен от нацисткия украински режим, на 20 август при завръщане от фестивала „Традиция” пред очите ми бе зверски убита дъщеря ми Дария Дугина. Тя беше прекрасна православна девойка, патриотка, военен кореспондент,  експерт в централните канали, философ. Нейните репортажи винаги бяха дълбоки, обосновани и сдържани. Тя никога не е призовавала към война и насилие.

Тя беше изгряваща звезда в началото на своя път. Враговете на Русия я убиха подло.

Но нашия народ няма да бъде сломен даже от такива непоносими удари. Те искат да удавят  нашата воля в кървав терор срещу най- добрите и най- уязвимите от нас. Но това няма как да се случи. Нашите сърца жадуват не просто за мъст и въздействие. Това е прекалено малко, не е по руски. На нас е нужна само нашата Победа. На нейния олтар положи своят девичи живот моята дъщеря. Така че победете, моля ви.

Искахме да я възпитаме умна и героична. Дори и сега тя вдъхновява синовете на нашето Отечество за подвизи.

Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия обяви, че украинските ѝ колеги стоят зад убийството на Дария Дугина. ФСБ дори посочи името на атентатора като Наталия Вовк - 41-годишна, скрила се след престъплението в Естония. Украйна настойчиво отрича да стои зад убийството, за което никой не е поел отговорност и дори не е известно дали бащата на жертвата е бил мишената.

Вчера бившият руски депутат Иля Пономарьов - който живее от години в Киев - свърза убийството с руски партизани, които лично го уведомили за мисията и плановете си, а според тези данни целта била да се ликвидират и двамата.

Предоставена е версията за убийството: Вовк отишла в Русия на 23 юли заедно с дъщеря си и наела квартира в сградата на Дугина, наблюдавала е от автомобил "Мини Купър" с три пъти сменяни номера ("Донецката народна република", Казахстан и Украйна). Отишла на същия фестивал "Традиция", на който били и Алексндър и Дария Дугини и задействала дистанционно експлозията. След това избягала в Естония през Псков.

По-рано ТАСС и каналът Mash, известен с високопоставени източници в руската власт и свързван в поне едно разследване с Кремъл), изнесоха данни от разследването. Според следователи автомобилът, в който е убита Дугина, е взривен дистанционно. Mash пише, че тя е проследена с помощта на мобилни телефони, като взривното устройство е активирано с обаждане от един от тези телефони.