8 души са били ранени при руски атака над района на град Днипро. Украинските власти твърдят, че са успели да унищожат 20 дрона и четири крилати ракети. В същото време - атомната централа в Запорожие е в авариен режим - няма връзка с външното подаване на електричество и разчита на генератори, за да охлажда реакторите си. Двете враждуващи страни взаимно се обвиняват за прекъсването на тока.

Това е седмото спиране на електричеството от началото на руската инвазия. Най-голямата атомна централа в Европа беше завзета от руснаците месец след началото на инвазията. 

Междувременно стана ясно, че бойците от руската частна военна компания "Вагнер" ще се изтеглят от Бахмут от 25 май до 1 юни. Това обяви основателят на наемническата група Евгений Пригожин, цитиран от "Ройтерс".

В събота "Вагнер" обяви пълното превземане на украинския град след продължили с месеци тежки сражения. Информацията беше потвърдена и от изпълняващия длъжността ръководител на Донецката народна република Денис Пушилин. Ден след обявеното превземане руският президент Владимир Путин поздрави бойците на "Вагнер" и руската армия за успеха.