20 души са загинали, а най- малко 80 човека са ранени при бомбандировка на руската армия над болница в украинския град Винница. При "денацификацията" са загинали и 3 деца, предават местни канали. На място са починали майка с малко детенце. 

В центъра на града са изгорели и 50 автомобила. 

Днес сутринта с ракети бе обстрелвано и училище в Николаев. На този етап официалните източници на Русия не коментират защо са били обстрелвани граждански обекти в Украйна. 

Виница е голям административен център , областен град на Винницка област и се намира на 220 км от Киев в югозападна посока. населението на града е около 360 000 души. През март там бяха обстрелвани летището и телевизионната кула. 

Така е изглеждал медицинския център преди обстрела. 

Името на града е свързан и с т.нар. Винишка трагедия. Трагедията във Виница е масова екзекуция на хора, извършена  от съветската полиция НКВД (Народен комисариат на вътрешните работи) по време на така наречената „Голяма чистка“, ръководена от Йосиф Сталин, през 1937 – 1938 г. Масовите гробове във Виница са открити по време на германската окупация на Украйна през 1943 г. Разследването, проведено от международна комисия, съвпада с разкриването на подобно масово убийство на полски военнопленници в гората край руското село Катин, извършено също от НКВД. Тъй като германците използват тези доказателства на комунистическия терор за дискредитиране на Съветския съюз в международен план, тази трагедия се превръща в една от най-добре проучените обекти на репресия на сталинисткия режим в Украйна.