28 недоносени бебета, евакуирани от болница "Ал Шифа" в Газа, вече са в Египет. На кадрите, разпространени от египетското правителство, се вижда как медици прехвърлят бебетата в мобилни кувьози на граничния пункт Рафа, преди да се отправят към неонатологична болница. С някои от тях са майките им.

"Те са невинни деца, недоносени бебета. Оставих в Газа другите ми три деца, дори не се сбогувах с тях, защото не можех да оставя дъщеря ми сама в това състояние", разказва Лобан ал Саик, майка на недоносено бебе.

Въздушни удари и артилерийска стрелба срещу друга болница в Газа. 12 души - пациенти и техни близки, са били убити, съобщи говорител на контролираното от Хамас здравно министерство. Според него в лечебното заведение се намират около 700 души, включително здравни работници.

Край болницата са разположени танкове. Засега няма потвърждение от израелска страна на съобщенията, че комплексът е подложен на обстрел.

Израелската армия междувременно разпространи кадри, които според нея показват отвеждане на заложници в болница "Ал Шифа" в Газа след атаката на 7 октомври, единият от които е бил убит там. Под болница израелските военни са открили тунел - дълбок 10 метра и дълъг 55, който отвежда до бронирана врата, предаде БНТ.