Майка на 22 деца е заснела видео на семейството си, което показва, че цели 20 от децата й са родени за една година.

Рускинята Кристина Озтюрк, на 26 години, която живее в Грузия, е посрещнала 21 от децата си чрез сурогатни майки, като 20 са родени за малко повече от година. 

Тя твърди, че иска до 105 биологични деца от съпруга си милионер Галип, 58 - който по-рано тази година беше осъден на осем години затвор, след като беше признат за виновен в незаконно закупуване и притежание на наркотици и психотропни вещества.

Едно очарователно видео в Instagram в нейния акаунт - който има повече от 231 000 последователи - улавя децата й да изброяват имената и датите си на раждане. Клипът показа на зрителите, че всички освен две, са родени през 2020 г., като най-голямата - Виктория, е родена през 2014 г. от предишен брак, а последното попълнение в семейството им, Оливия, е родена през януари 2021 г.

Кристина също е майка на Мустафа, Мариам, Айрин, Алис, Хасан, Джуди, Харпър, Тереза, Хюсеин, Анна, Изабела, Исмаил, Мехмет и Ахмет - всички от които са на три години - и Али, Кристина, Алена, Сара, Локман и Алпарслан, които са на две години.

Рийл в социалните медии от януари накара потребителите да внимават с коментарите си за очарователните деца, тъй като мнозина признаха, че често объркват децата.

„Запознайте се със семейство Озтюрк!"- гласи надписът на Кристина към поста.

„Много пъти сте молили да ви направят видео с имената и възрастта на децата. Чух те, направих видео с рождени дати..."'Толкова красиво семейство!' , пише потребител.

„Благодарим ви, че споделихте своя свят с нас! Имаш красиво семейство и си майка цели!', добави втори.

Трети написа: „Благодарим ви, че споделихте вашите щастливи, красиви деца с нас! Трябва да е толкова прекрасно за децата да растат с толкова много братя и сестри."

През февруари Кристина, която е родом от Москва, издаде книга за своите преживявания. В публикация в Instagram тя написа: „Изглежда, че всичко за отглеждането на деца вече е написано, но всеки ден всеки родител търси полезна информация, за да даде само най-доброто на децата си.

И аз не съм изключение. Като майка на двадесет и две деца, мога да кажа със сигурност, че няма твърде много информация: винаги можете да намерите нещо ново за себе си."

„След десетки или дори стотици статии, книги, уебинари и обучения, реших да създам моя собствена книга, където най-важната информация за младите родители ще бъде събрана и структурирана част по част.“

Кристина се запознава с богатия собственик на хотел Галип по време на почивка в крайбрежния град Батуми в Грузия. Въпреки това, според Agenda.Ge, бизнесменът е бил арестуван през май миналата година, след като обиск в къщата му е открива "особено големи количества" наркотици. Той също така е обвинен в укриване на данъци, фалшификация и пране на пари, пише Daily Mail.

Галип вече е бил избягал от Турция през 2018 г., когато апелативен съд потвърждава доживотната му присъда във връзка с убийство през 1996 г. Адвокатският му екип заявява, че ще обжалва, а бизнесменът отрича престъпленията.

Кристина в своя Instagram разказа за предизвикателствата, през които е изправена без съпруга си.

„Много от вас са забелязали със събитията, случващи се в нашето семейство, за мен беше по-трудно да поддържам страницата“, каза тя в публикация.

Сигурна съм, че този ден ще дойде скоро, но междувременно просто искам да ви благодаря много за цялата ви подкрепа и мили думи“, добави тя.

През 2021 г. Кристина разкри, че е харчила £67 700 на всеки 12 месеца за 16 бавачки. Към този момент тя и Галип са платили 168 000 евро (142 000 паунда) на сурогатни майки между март 2020 г. и юли 2021 г. и са харчили 96 000 долара (67 700 паунда) годишно за 16 бавачки, които живеят в тях.

Говорейки пред Fabulous, майката добави: „Аз съм с децата през цялото време, правя всичко, което майките обикновено правят.“

Кристина - за която по това време беше съобщено, че живее в триетажно имение със семейството си - преди това каза, че тя и Галип са избрали да използват сурогатни майки, защото искат да имат колкото се може повече деца възможно най-бързо.

Те решават да използват сурогатни майки, което струва около 9707 долара всяка бременност. Щатът Джорджия разрешава сурогатното майчинство от 1997 г., при условие че участващата двойка е хетеросексуална и женена. Детето, което се ражда, автоматично отива при хората, които са предоставили генетичния материал за зачеването, а сурогатът няма никакви права.Всички потенциални сурогати на Кристина преминават през консултации и подписват правни документи, преди да забременеят с деца, които са генетично от Кристина и нейния съпруг. Избират се само млади жени, които вече са имали поне една бременност, и се правят проверки, за да се гарантира, че нямат лоши навици или зависимости, преди да се включат в програмата.

„Мога да ви кажа едно нещо – дните ми никога не са скучни. Всеки ден е различен, от планирането на графиците на персонала до пазаруването за семейството ми“, каза Кристина, когато разказваше на изданието за своята рутина.

Кристина, която също разкри, че харчи £4000 на седмица за най-важното за бебетата, включително 20 големи торби с пелени и 53 пакета мляко, споделя актуализации за забързания си живот в профила си в Instagram.

Не винаги е било лесно за двойката, като Кристина разкрива, че една от сурогатните майки е искала да задържи детето след раждането му. Тъй като бебетата са генетично от Кристина и съпруга й, тя обаче няма никакви права и  етрябвало да предаде детето на двойката.

Двойката иска да има повече деца и е обсъдила да има над 100 бебета, но е решила да изчака, докато бебетата им пораснат, преди да се впуснат в ново сурогатно майчинство.

Междувременно Кристина не изключи самата тя да ражда повече бебета, но каза, че това не е практично в момента с толкова много малки деца. Тя посочи, че ин витро процесът е голямо натоварване за организма и не иска да забременее, докато преминава през лечението. Тя обясни: „Просто не сме готови да говорим за окончателното число. Всичко има своето време.

Превод: GlasNews