24 вторични земетресения са регистрирани за последното денонощие в град Газиентеп, който е с 2 млн. жители, стана ясно от репортаж по bTV.
Разчистването на отломки от срутените сгради е трудно. За съжаление, все повече изтича времето за откриване на оцелели. Температурите в тази част на Турция падат до минус 10-11 градуса, което също е неблагоприятно.

Според експерти в първите 24 часа се вадят 70% оцелели, след 4-ия ден - шансът е за едва 6%. В Газиентеп по официална информация разрушени са 11 342 сгради са разрушени.

Властите отправят предупреждение, че заради вторичните трусове има голяма опасност от допълнително срутване - сградите са изключително компрометирани.

Вече са открити телата на съпруга и едно от децата на българката Айлин от кърджалийското село Бял извор. В неизвестност е тя и 7-месечното й бебе. Семейството е живеело в град Хатай.

Спасители от софийската община са в Адана в помощ на колегите им. Според нашите за съжаление досега са вадели само загинали. Продължават да търсят с уреди преди тежката техника да разчиства етаж по етаж. В палатки засега живеят семействата на спасилите се.

Тази сутрин се очаква пореден полет на наш "Спартан", който ще закара медицински екипи от "Пирогов", окръжна болница "Св. Анна" и столичната спешна помощ.