23-годишна американка оживя по чудо, след като падна с автомобила си от близо 80-метрова скала на пуст и изолиран плаж в калифорнийския крайбрежен парк „Биг сър“. С мозъчно сътресение и счупени ребра, Анжела Ернандес е оцеляла цяла седмица, събирайки вода от сладководно изворче в парче маркуч от радиатора на колата си.

Роднините й съобщили на полицията за изчезването й на 6 юли и обявили награда от 10 хиляди долара. Докато спасителните екипи я издирвали, тя била случайно открита от къмпингуващо семейство в края на миналата седмица. Дни след спасяването си жената описа преживяното във Фейсбук.

Шосето, виещо се покрай океана в парка „Биг сър“, е един от най-живописните пътища в света. Завоите на ръба на скалите могат да са обаче колкото красиви, толкова и страшни. Там някъде, опитвайки се да избегне удар със зайче, пресичащо платното, Анжела Ернандес е полетяла от близо 80 метра височина. В публикацията си във Фейсбук тя пише, че единственото нещо, което си спомня от падането, е, че идва в съзнание в колата, усещайки студената вода, стигнала над коленете й.

„Най-накрая успях да изляза от колата и да скоча в океана. Доплувах до брега и заспах за известно време. Когато се събудих, все още беше светло и чак тогава осъзнах какво се е случило.“

Анжела оцелява, благодарение на малко сладководно изворче в скалите, от което събирала вода капка по капка в парче маркуч от охладителната система на автомобила си. Всеки ден тя се изкачвала на някоя височина и викала за помощ с колкото глас има, а вечер търсила място за спане, където да не я залее приливът. Цялото тяло я боляло, а лицето й изгоряло от силното слънце.

Къмпингуващите недалеч Чад и Челси Мур търсели място за риболов покрай брега, когато се натъкнали на нещо необичайно.  „Видяхме броня от кола и си казахме "Хм, броня, това е странно". След това погледнахме от другата страна и видяхме кола“, спомня си Челси. Колата, която семейство Мур вижда на каменистия бряг, изглежда смачкана до неузнаваемост.

„Не изглеждаше сякаш може да има оцелели. Колата беше много зле. Нямаше следи от хора, от кръв или от каквото и да било“, допълва Челси. Двамата започнали да събират отломки от джипа, включително и регистрационния номер, с намерение да ги предадат на полицията. След това решили да се върнат в къмпинга си, намиращ се на около 3 километра и се върнали на мястото на инцидента, вървейки покрай океана. „Върнахме се и Анджела беше там, на скалите. Изглеждаше ужасно, но щастлива в същото време. Наистина щастлива да ни види“, казва Чад.

Оказва се, че Анжела Ернандес има сътресение на мозъка и четири счупени ребра, но за нея това няма никакво значение. „Чувствам се сякаш имам всичко, което някога съм искала. Седя в болницата и се смея със сестра си, докато счупните кости започнат да болят", пише Анджела във Фейсбук.