Осъдиха на 21 години затвор похитителя на кучетата на Лейди Гага, който стреля по неин служител.
През февруари миналата година той рани Райън Фишър, който разхождал домашните любимци на звездата. Разследващите са на мнение, че похитителите не са знаели, че животните са собственост на Лейди Гага. Мотивът за престъплението е цената на тази порода кучета, която може да стигне хиляди щатски долари.


Джеймс Джаксън е името на един от тримата мъже, участвали в престъплението. Той и съучастниците му обикаляли района на Холивуд на 24 февруари 2021 г. "в търсене на френски булдог“, казаха прокурорите по-рано.Тогава в полезрението им попаднали служителят на певицата и кученцата. Джаксън стрелял по Фишър по време на нападението, извършено близо до булевард “Сънсет”, и успял да открадне две от трите кучета. По-късно в публикации в социалните мрежи пострадалият определи насилието като "много близък разговор със смъртта“.

Кучетата, наречени Коджи и Густав, бяха върнати няколко дни по-късно от Дженифър Макбрайд, която също е обвинена за съучастие в престъплението. Лейди Гага обяви награда от 500 000 щатски долара, "без задаване на въпроси“, за да си върне домашните любимци.
Мъжът беше обвинен в опит за убийство, заговор за извършване на грабеж и нападение с полуавтоматично огнестрелно оръжие.

Друг негов съучастник ще бъде съден следващата година.