При ново нападение в Ерусалим бяха ранени двама души. Извършителят е 13-годишно палестинско момче, съобщи израелската полиция, цитирана от БНР.

При стрелбата в палестинския квартал Силван в Източен Ерусалим, близо до историческия Стар град на Ерусалим, са били ранени баща и син на 47 и 23 години, съобщиха медиците. И двамата са в пълно съзнание и в умерено до тежко състояние в болницата, допълниха те.

Полицията съобщи, че е стреляла срещу нападателя и го е ранила. Той е бил транспортиран в болница. Не се дава повече информация за състоянието му.

Двама ранени при нова стрелба в Йерусалим

Вчера при стрелба край синагога в Източен Ерусалим бяха убити седем души при в най-смъртоносната атака в града от 2008 г. насам.

Във връзка с инцидента властите задържаха за разпит 42-ма души. Някои от задържаните са роднини на 21-годишния палестинец, който беше убит, докато се опитвал да избяга от полицията.

Европейският съюз изрази тревога от ескалацията на насилие в Израел и призова силите на реда да прибягват до употребата на смъртоносна сила само в краен случай.