Награда от 11 хиляди долара е обявена за всяка информация, която може да доведе до разкриването на мистериозната смърт на българската студентка в Ню Йорк Стефани Линева. Тялото й беше намерено в събота сутринта на път 434 в университетското градче Бинхамптън.

Университетът и общината си разделят по 5 хиляди долара от обявената награда, а другите 1 000 са от местен бизнесмен.

Първоначалната версия е, че студентката е станала жертва на шофьор, който избягал от мястото на катастрофата. Сега обаче семейството и полицията имат нови подозрения за причините за смъртта на Стефани. Властите обаче продължават да отказват официален коментар за разследването.

Според разкази на приятели Стефани си тръгва от парти между 22:30 и полунощ и се насочва към общежитието на нейния приятел - 19-годишен испанец, който също като нея тренира тенис. Пред сградата я виждат няколко момичета, които й предлагат да я закарат, ако е тръгнала на парти. Тя им казва, че се прибира при приятеля си и влиза в общежитието. Часът е 30 минути след полунощ. Това е и последният момент, в който някой я вижда жива. Приятелят на Стефани казва, че по това време вече спял.

Малко след 2 часа през нощта шофьор намира бездиханното тяло на път 434 и вика полиция. Според съдебните лекари смъртта е настъпила в резултат на много силен удар от автомобил. Но сега ще се изяснява дали това е станало на мястото, където е открито тялото, или другаде, а след това трупът е захвърлен на магистралата.

Малко преди инцидента приятелка на Стефани получава съобщения от нея, в който тя пише, че се чувства страхотно, излиза да се поразходи и да си купи сладолед. В района, където е намерено тялото, няма нито магазини, нито заведения, до които човек може да се разходи. Това е шестлентов път, разделен с бетонна мантинела. А телефонът на Стефани е открит на няколко пресечки. Приятелите казват, че SMS-ът бил написан в различен стил от този на Стефани. Семейството подозира, че това съобщение е изпратено от човека, извършил престъплението в опит да заблуди полицията.

Тялото й е обезобразено от удара и лекарите са препоръчали на семейството и приятелите да не го виждат в моргата.

От полицията призовават всеки, който може да има информация, да се обади на телефон (607) 772-7080.

Майката Даниела Атанасова прекара деня в Бинхамптън и отиде до мястото, където е намерено тялото на дъщеря й. Там сега има пясък, който покрива следите от кръвта. С нея са били семейните й приятели Дино Дион и актрисата Боряна Павлова.

Тялото на Стефани ще бъде кремирано, а прахът й разпръснат най-вероятно над тенис клуба в Ню Йорк, който са посещавали майка и дъщеря. Нейното 9-годишно братче също тренира тенис.

Стефани е учила психология с пълна стипендия за тенис в университета SUNY. Майката на Стефани е популярната в българска общност в Ню Йорк детска лекарка Даниела Атанасова. Родителите й са разделени, а баща й е известният диригент Стефан Линев. Семейството е от Русе. 70-годишната баба на Стефани също живее в Ню Йорк.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg