Икономиката се възстановява, тъй като най-голямата икономика в света преживя най-бързия си темп на разширяване от две години. Всичко това се случи през третото тримесечие. Устойчивата потребителска база в Съединените щати доведе до този растеж, което представлява предизвикателство за служителите на Федералния резерв. Длъжностните лица обсъждат дали е необходимо допълнително затягане на политиката. През това време на огромни икономически колебания има няколко бизнеса, които се готвят да бъдат бъдещи компании за трилиони долари, пише InvestorPlace.

Въпреки стагнацията в Европа и предизвикателствата в Азия, САЩ остават глобална икономическа сила. В САЩ е начело личното потребление, нарастващо с 4% процент. Това е тест за политическите умения на Фед след почти две години на повишаване на лихвените проценти. Бавното възстановяване и положителният растеж правят сега идеалното време за инвестиране в бъдещи компании за трилиони долари.

Nutanix Corporation (NTNX)

Nutanix Corporation е американска компания за облачни изчисления, която е специализирана в облачни услуги, съхранение и софтуер. Yahoo! Finance има 13 анализатори, които прогнозират, че едногодишният ценови диапазон на NTNX ще бъде между 35 и 51 долара, със средна стойност от 43,76 долара.

Очаква се индустрията за облачни изчисления да достигне оценка от 1,387 трилиона долара до 2030 г., нараствайки с 14,1% CAGR. Факторите за растеж включват способността на облачните изчисления да подобряват бизнес производителността в големите предприятия и увеличеното използване в малките и средните предприятия. Това може да рационализира операциите, което увеличава размера на пазара на облачни изчисления.

NTNX може да се похвали със стабилни финансови показатели. Компанията отчита приходи за третото тримесечие на 2023 г. от 494,2 милиона долара, които са нараснали с 28,1% едногодишен CAGR, EPS от 0,24 долара нараства с 241,1% на годишна база и оперативни разходи от 443,6 долара, което е спад със 7,5% на годишна база. Ръководството успя да намали оперативните разходи, като същевременно увеличи активите. Това се вижда от 2,5 милиарда долара общи активи, които са нараснали с 6,8% на годишна база, и 1,4 милиарда долара парични средства от краткосрочни инвестиции, нарастващи с 8,5% на годишна база.

Nutanix се позиционира за растеж чрез ключови партньорства. Nutanix изгради глобално партньорство със Cisco, създавайки пълно хибридно (публично и частно) облачно решение за опростяване на операциите на клиентите. Решението ще бъде разработено в рамките на следващите 90 дни чрез интегриране на сървърите, мрежата и възможностите за сигурност на Cisco в софтуера на облачната платформа на Nutanix. Решението, разработено от това партньорство, ще бъде глобалният отговор на нарастващите оперативни препятствия и опасенията за сигурността, които идват със сложността на мулти-облака. Nutanix се приближава към превръщането си в една от бъдещите компании за трилиони долари.

Honeywell International Incorporated (HON)

Honeywell International Incorporated е американска конгломератна компания с операции в множество индустрии. Компанията подсили своето подразделение за квантови изчисления чрез сливане с Cambridge Quantum Computing през 2021 г. Yahoo! Finance има 21 анализатори, които прогнозират 1-годишен ценови диапазон на HON да бъде между 180 и 265 долара, със средна стойност от 215,76 долара.

Освен това HON може да се похвали със силни финансови показатели. За второто тримесечие на 2023 г. HON отчита приходи от 9,1 милиарда долара, нарастващи с 2,16% CAGR за 1 година. Honeywell демонстрира стабилна рентабилност чрез марж на нетната печалба от 16,2%. Маржът на нетната печалба нарасна с 15,4% на годишна база, а свободният паричен поток от 1,1 милиарда долара, нараствайки с 60,2% на годишна база. Мениджмънтът демонстрира превъзходните си способности да се справя с оперативните разходи и възвръщаемостта на инвестициите чрез ливъриден марж на FCF от 12,7% и ROTC от 11,9%, и двата доста над средните за сектора.

Нещо повече, Honeywell е позиционирана за бъдеща възвръщаемост, като е първата на пазара в интегрирането на квантовите изчисления в комуналните услуги. Honeywell си партнира с компании за комунални услуги в Хюстън, внедрявайки своите ключове за квантово изчисление за криптиране в измервателни уреди за комунални услуги, за да предотврати заплахи за киберсигурността. Предвижда се пазарът на киберсигурност да расте поради нарастващото присъствие на кибератаки в различни индустрии. Honeywell навлезе в разрастващ се пазар и ще продължи да разширява своята клиентска база към отрасли, нуждаещи се от защита.

Honeywell също си партнира с компанията за квантови изчисления Aegiq, за да създаде по-добри технологични решения за космически полезни товари като малки сателити. Планираното решение съчетава опита на Honeywell в областта на атмосферното наблюдение и квантовите изчислителни мрежи Aegiq ATLAS за разполагане на активи между космоса и Земята на маркирано място с по-голяма точност, отколкото е възможно в момента.

Honeywell има силни финансови показатели, нарастваща нужда от защита на киберсигурността и партньорства, които позволяват разширяване на клиентската база. Като цяло, това прави Honeywell акция за квантови изчисления, която да закупите сега през октомври.

Fiverr International Ltd. (FVRR)

Fiverr International Ltd. свързва фрийлансъри с бизнеса чрез своя онлайн пазар. FVRR се понижи с 21,35% от началото на годината до 22,55 долара на акция и се очаква да нарасне със 121,17% на годишна база до 51,20 долара през 2024 г. Анализаторите на WSJ дават на FVRR 8 оценки „покупка“ и прогнозират средна целева цена от 40 долара, вариращи от висока и ниска цена от 50 до 33 долара.

FVRR отчете солидни финансови резултати за второто тримесечие с приходи от 89,4 милиона долара, което представлява увеличение на годишна база от 5,1%. Компанията прогнозира перспективи за приходи между 89,5 милиона долара и 92,5 милиона долара за Q3. Или Fiverr ще получи ръст на годишна база до 12%. Беше отчетен скок на EPS на 0,49, което показва ръст на годишна база от 308,33% през Q2.

През второто тримесечие на 2023 г. FVRR обяви нова програма, наречена Fiverr Business Solutions. Тази нова програма съдържа три различни подпрограми: Fiverr Pro, Fiverr Certified и Fiverr Enterprise. Програмата Fiverr Pro позволява на фирмите да имат достъп до подбран каталог от професионалисти на свободна практика. Някои клиенти включват компании като Netflix, Skechers и Hitachi.

Очаква се Fiverr да изпита значителен растеж през следващите години поради гениалните си програми и растежа на глобалния пазар за електронна търговия.