Нападател рани с нож най-малко трима души, един от които - тежко, в градчето Норе, в долината Нумедал, Югоизточна Норвегия, близо до Осло.

Мъжът е атакувал на случаен принцип, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на полицията. Един заподозрян е задържан. Не се съобщава какви са мотивите на извършителя.

Норвежката телевизия Те Фау 2 съобщи, че на място са пристигнали няколко линейки, включително въздушни линейки, както и много полицейски автомобили, отбелязва Асошиейтед прес.

Районът, където е извършено нападението, се намира северно от град Кьонгсберг, където при атака с лък и нож миналия октомври бяха убити петима души, припомня БТА.

Срещу извършителя на тогавашното нападение - датчанининът Еспен Андерсен Братен, страдащ според експерти от психически проблеми, от вчера се води съдебно дело в Норвегия, посочва Франс прес. Той вече се призна за виновен по време на процеса. Срещу Братен са повдигнати също обвинения за 11 опита за убийство при атаката в Кьонгсберг - бивш миньорски град с 26 000 жители.