Двама мъже, които пътуват по една от най-натоварените улици в квартала, не успяват да спрат, когато асфалтът се разпада и пропада пред очите им.

Шофьор на скутер, който се движи зад тях, описва драматичната сцена в интервю за италианския всекидневник RaiNews, предаде bTV.

„Колата пред мен изведнъж изчезна в земята. Аз някак си успях да спра“, казва той.

И двамата шофьори са освободени от автомобилите си от служители на армията. Като по чудо никой от тях не е пострадал сериозно. От пожарната служба затварят улицата, а органите на реда разследват инцидента.

Приземният етаж на сграда до отворилата се дупка е залят от вода. Хората в нея и три околни училища са евакуирани, а водоподаването в района е спряно.

Подобен инцидент не се случва за първи път в Неапол. През 2021 г. огромна дупка се появява в центъра на града на паркинга на болница.

"Нашата система по земята не е под контрол. Тръбите и канализацията са стари, водата изтича. В несигурната област от вулканична дейност и туфови камъни, всичко лесно се разпада. Създаваме подземни пространства, които след това поддават“, коментира екологът Роберто Брайбанти.