Един човек е загинал, а няколко са били ранени при стрелба в дискотека в град Констанц, Германия, съобщава БиБиСи, цитирана от news.bg. Властите в Констанц са информирали, че атаката е станала снощи, около 4.30 часа сутринта. По информация на DW убитите са двама. Единият загинал е бил гост на нощното заведение. Другият убит е нападателят, който е бил застрелян от полицията в града.

Според разказ на полицейски служител пред ДПА има много ранени. Първоначално не било ясно дали има жертви.По информация на SWR сигналите за нападението пристигнали в 4.30 часа през нощта. Очевидци и присъстващи на атаката са разказали, че портиера на нощното заведение е бил застрелян с автоматичен пистолет докато се опитвал да попречи на нападателя.

Гостите на заведението са изпаднали в паника и започнали на бягат в различни посоки - някои се скрили в дискотеката, а други бягали навън. На мястото пристигнала "внушителна полицейска сила". На мястото е бил изпратен и хеликоптер на специалните части.

По първоначална информация извършителите са обезвредени, но към момента няма данни дали става въпроса за един нападател или в стрелбата са участвали повече души, съобщава АФП.