Пожар избухна днес сутринта в метрото на Букурещ, съобщава агенция Аджерпрес, цитирана от БТА. Ръководителят на Департамента за извънредни ситуации Раед Арафат съобщи, че са евакуирани 172 души. Няма пострадали хора.

Движението на метрото по линия М2 бе спряно днес, след като в района на подземна станция "Пиаца Ромъна" бе регистриран дим. Според информация, предоставена от диспечерската служба на компанията "Метрорекс" /Metrorex/, във влак на метрото е възникнал пожар в резултат на техническа повреда. По това време влакът се е намирал в тунела на около 20-30 метра от перона.

Електрозахранването бе прекъснато и веднага започна евакуация на пътниците, сред които няма пострадали, съобщиха от Инспектората за извънредни ситуации на Букурещ-Илфов.

На мястото са пристигнали осем пожарни коли, екипи на Мобилната служба за спешна помощ, реанимация и спасяване /SMURD/ и Специалният спасителен отряд. Пожарът вече е потушен.

Миналия месец метровлак на букурещката подземна железница аварира между две станции. Наложи се пътниците да вървят 200 метра в тунела, за да излязат на повърхността. Екипите за намеса евакуираха тогава 276 души.