Двама родни братя - Игор и Евгиний Бончеви от с. Надеждовка, Арцизка община, Болградски район, загинаха на фронта през тази година.

"Това е голяма трагедия за семейството - загинаха двамата им синове на 32 и 38 години", написаха от Арцизката община в официалния си сайт.

Младшият сержант Евгений Бончев е служил в 11 бригада "Михаил Грушевски" на Националната гвардия на Украйна. 38-годишният българин е убит на фронта на 29 август. Евгений се записва в редовете на украинската армия в първите дни на войната. През 2001 г. той е завършил с отличие училището в родното си село, след което е завършил Измаилския държавен педагогически университет.

Преди половин година, през февруари 2023 г., на фронта е убит по-малкият му брат Игор Бончев.

Бесарабският българин загина в Донецка област по време на бойни действия на 9 февруари. Тридесет и две годишният войник се записва в редовете на украинската армия и заминава на фронта веднага след началото на войната на 24 февруари 2022 г., съобщава БТА.

Игор Бончев е роден в българско семейство през 1991 г. Родното му място е с. Надеждовка, Арцизка община. През 2018 г. започва работа като учител по физика в общообразователното училище в с. Веденка, Саратска община, където живееше със семейството си.