В неделя вечер, Лондон стана домакин на церемонията по връчването на 73-тите награди БАФТА 2020. Тази година, събитието се открои с това, че за целите на опазването на околната среда всички звезди бяха призовани да облекат вече носени тоалети.

Девет награди бяха спечелени от три филма за военни конфликти ("1917", "За Сама" и "Да се научиш да караш скейтборд във военна зона"). Големият победител, обаче със със сигурност е историческата драма "1917", която получи цели 7 статуетки - за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър британски филм, операторско майсторство, визуални ефекти, сценография и звук.

"1917" категорично победи "Жокера", който бе смятан за фаворит, но спечели само 3 отличия. 

"Имало едно време в Холивуд" на Тарантино спечели само една награда - тази за най-добра поддържаща мъжка роля на Брад Пит. Рене Зелуегър спечели БАФТА за най-добра актриса за ролята на комедийната актриса Джуди Гарланд в биографичния филм "Джуди".

Кейт Мидълтън и принц Уилям се появиха с носени и преди тоалети – Кейт бе облякла рокля в златно и бяло от Alexander McQueen, която видяхме за първи път чак през далечната 2012-та година.

Оливия Колман изглеждаше царствено в черна рокля с бродерии, отново на дизайнера Alexander McQueen.

Актрисата Лили-Роуз Деп остави много малко на въображението на червения килим, облечена с дантелен комбинезон от Chanel, под строга рокля.

Зоуи Кравиц блесна ярко в златна пайетeна рокля с дълъг ръкав на Saint Laurent. Звездата от "Големите малки лъжкини" съчета тоалета си с яркочервенен маникюр, червило и обеци в същия цвят. 

Марго Роби изглеждаше шикозно в черна дантелена рокля. Тя бе номинирана два пъти в една категория, за най-добра поддържаща актриса, за ролите си в „Бомба“ и „Имало едно време ... В Холивуд“.

Saoirse Ronan също носеше черна рокля, но на Gucci. За разлика от много други, тя спази изискването и заложи на тоалет, направен от изхвърлен сатенен текстил.

Скарлет Йохансон ослепи с розова рокля на Versace по поръчка, която бе покрита с пайети и множество пера.

Звездата от „Джуди“ Рене Зелуегър изглеждаше победоносно в бледо розова рокля.

Чарлийз Терон беше смела с ярка лилава рокля Dior, която се отличаваше с оформено деколте. Тя беше номинирана за най-добра актриса за ролята си в „Бомба“.

Ето кои други заблестяха на червения килим: