Диадеми – модерни, но могат да причинят главоболие11 декември 2019 14 30Сподели във FacebookНякои не са по стандартните размери на главата. Диадемата винаги е била предпочитан аксесоар за много дами. Тя е лесно решение за по-различна прическа, когато няма време за ходене до салона или изправяне в домашни условия. Но редовното ѝ носене може да ви причини дискомфорт. В момента най-актуални са високите диадеми с текстил. Тяхното предимство е, че основата е покрита с плат.

Да вземем например плюша, който „омекотява“ допира на диадемата с главата. Въпреки това, ако аксесоарът не е изработен по стандартните размери на главата, може да доведе до болка и неприятно притискане в областта на ушите. Повечето диадеми, които са сравнително евтини, са изработени от пластмаса. Независимо от тяхната площ, те разполагат с така наречените зъбчета, които „прибират“ по-добре косата. Именно те са основният дразнител. Поставяйки си ги, някои жени не могат да издържат с тях и час, а други започват да изпитват главоболие след известно време и се чудят на какво се дължи то.

След като стана дума за пластмаса, е важно да отбележим, че някои са „отляти“ така, че по тях има останали несъвършенства, които могат да „бодат“ по деликатната кожа зад ушите и да причинят зачервяване. Някои производители ги покриват с по-мек материал, за да се избегне нараняване при поставянето на диадемата, но понякога и това не помага.

Според д-р Моли Роскнехт, натискът, който една диадема осъществява върху главата цял ден, може да причини хронична невропатна болка или така наречената хронична невропатна болка. При нея жените, които носят диадеми на главите си редовно, изпитват пронизване, болка, изтръпване и „боцкане“ сякаш от електрически ток. Допирът на аксесоара може да причини алодиния –усещане за болка и дискомфорт, предизвикани от допир в областта на лицето, които се превръщат в невралгия.

Специалистът коментира пред PopSugar, че независимо дали е стегната или по-свободна върху главата, една диадема може да предизвика повтаряща се болка, мигрена и главоболие, ако се носи по-дълго време.

В някои случай, ако лентата или диадемата стяга твърде много, но жената продължава да я носи, защото я харесва или смята, че ще се отпусне, болката може да се пренесе и по врата.