Що се отнася до грима на очите, повечето хора предпочитат опушените клепачи, които се превърнаха в култова тенденция. Но наскоро започна да се появява друга техника за гримиране на очите, за която мнозина твърдят, че може да се превърне в опасен конкурент на техниката за опушено око. Става въпрос за "Halo eye".

Какъв е ключът към погледа „Halo eye“?

Фокусът на тази визия всъщност е върху металните, лъскави и блестящи нюанси, които се нанасят в средата на горния и долния клепач, докато контрастът се постига с по-тъмни нюанси на сенките. Те се прилагат от вътрешната и външната страна на окото, което допринася за илюзията за по-големи и по-ярки очи.

Как да постигна този външен вид?

Най-лесният начин да направите това е да разделите клепачите на 3 части - вътрешен ъгъл, среден и външен ъгъл. Въпросът е да постигнете бадемова форма от всяка страна на клепача, но вместо да превключвате от светли към тъмни нюанси на сенките, преминете в обратен ред. Започнете с тъмните, нанесете по-светлите в средата на клепача и завършете отново окото с тъмни нюанси. Повторете същата процедура на долната линия на миглите. И за да завършите грима, нанесете молив или очна линия и не забравяйте за любимата си спирала.