Спомнете си колко весели сте били, когато сте украсявали дома си преди новогодишните празници. Същото важи и за пролетния декор на дома. Тъй като все още прекарваме по-голямата част от времето си на закрито, пренареждането на пространството, в което живеем, и запълването му с ярки цветове може значително да подобри настроението ни. Ако търсите по-ярка, свежа и енергична 2021 г., тези цветове трябва да намерят своето място във вашия дом тази пролет.

Тъмен ментолов цвят

Магични пролетни бои што ќе го оживеат вашиот дом

Изборът на пролетни цветове може да бъде голямо предизвикателство, ако не искате домът ви да изглежда прекалено пъстър. Един цвят, с който не можете да сгрешите, е зеленият, в случая тъмният ментол. Може да се побере във всеки дом, особено ако преобладават неутралните цветове.

Нежно розови нюанси

Магични пролетни бои што ќе го оживеат вашиот дом

Ако палитрата от неутрални тонове преобладава в дома ви и не сте голям почитател на ярките и живи пролетни нюанси, меките и нежни нюанси на розово и люляк могат да бъдат правилният избор за вас. Розовите тонове могат да заместят сивите, бежови и кремави нюанси, които царуваха през зимата.

Теракотен цвят

Магични пролетни бои што ќе го оживеат вашиот дом

Оранжевият или теракотният цвят може да не е в списъка с цветове, които обикновено имате предвид, когато декорирате интериора си, но е идеален за пролетен декор. Оранжевият цвят ще ви изведе от зоната на комфорт и ще ви въведе в ново царство на цветовете. Този нюанс изглежда богат и ще „събуди“ вашия интериор.

Небесно синьо

Магични пролетни бои што ќе го оживеат вашиот дом

 

Ако искате цветове, които носят свежест и напомнят на морето, небесно синьото е най-добрият избор. В комбинация с дървени мебели, този цвят наистина ще внесе положително настроение във вашия дом. Можете да го използвате на стената, завеси, килим или декоративни възглавници.

Слънчево жълто

Магични пролетни бои што ќе го оживеат вашиот дом

 

Без жълто няма усещане за пролет в пространството. Многото нюанси на този цвят ви дават възможност да направите дома си уникален. Ако не искате прекалено интензивни жълти тонове, слънчево жълтото може да е вашият перфектен избор.