Предстой финала на едно от най-значимите събития за красота у нас. На 25 септември (сряда) от 20:00 часа, в стилната и изискана обстановка на бална зала “Диамант” – х-л Рамада в Столицата, ще се проведе финала на националния конкурс Мис България Свят 2019.

В рамките на конкурса, ще бъдат избрани Мис Българии за международните финали на: Мис Свят 2019 – Лондон, Великобритания., Мис Вселена 2019 – Ню Йорк, САЩ., Мис Гранд Интернешънъл 2019 – Каракас, Венецуела., Мис Туризъм Свят България 2019 – Шанхай, Китай., Мис Топ Модел на Света 2019 – Киев, Украйна, Мис Азия Глобал 2019 – Кочин, Индия и Мис Оушън 2019 – Тайпей, Тайван!

Новите 7 победителки на България, ще бъдат наградени с корони инкрустирани със злато, скъпоценни камъни, диаманти и плакети, изготвени специално за събитието от централите Мис Свят Лондон и Мис Вселена Ню Йорк. Освен спечелените титли, международни участия включващи едномесечен престои на най-значимите световни събития. Всички победителки ще бъдат наградени с едноседмична почивка по избор в Беларус, Турция или Кипър.

Сцената на конкурсът Мис България Свят 2019 ще се превърне в културна платформа обединяваща художници, музиканти, композитори и изявени дейци в името на красотата. Културни прояви, част от които изложба с творби и пластики на българския скулптор и художник Ставри Калинов. Изложба с детско и младежко творчество на деца и юноши от Сдружение „Духовно огледало“ с председател Татяна Костадинова – бивш заместник-министър на образованието и науката. Класика от „Българският Франк Синатра“ Васил Петров. Поп изпълнения и златните хитове на легендарните звезди на българската естрада Братя Аргирови. Фънк и джаз от духовният оркестър “Джуниър Бенд”.

Хип-хоп ритми от гръцката звезда Панос Коки са малка част от изненадите на събитието. След миналогодишните екранни половинки Деси Стоянова и Александър Кадиев, тази година в ролята на водещи ще влязат Ева Кикерезова и Ники Кънчев.

За да оценяват най-красивите българки място сред журито се очаква да заемат: Луиза Григорова, Юлияна Дончева, Братя Аргирови, Ивет Григорова, Васил Петров, Ставри Калинов, Костадин Кръстев – Коко, Мистър България Свят 2019 Оливър Стайков , футболистът Стивън Езе и Мис България Свят 2017 Вероника Стефанова.

 

Официални медийни партньори на събитието са телевизии “Евроком” и “Българе”. Конкурсът ще може да се наблюдава и на живо на страниците “Хайлайф”, “Miss World Bulgaria” и “Miss Universe Bulgaria” във фейсбук, както и на канала на “Bok Star Models” в “YouTube”.

Гала-спектакълът ще премине в традиционни три части. В откриващата част, под специална хореография, изготвена от хореографът на събитието – Атанас Месечков, участничките ще представят български народни танци, облечени във фолклорните носии на “Ариес уникат”.

В официалния тур претендентките за титлите ще се представят в изтънчените вечерни тоалети на дизайнер Стоян Радичев. А в най-деликатния тур, гостите ще имат възможност да видят еклсклузивната колекция бански облекла на гръцката марка „Sugarfree“. За комфортното и уверено дефилиране по време на цялостния ревю-сектакъл участничките ще са обути в марката „Passion Shoes“. За безупречната бляскава визия на претендентките, включваща грим и прическа ще се погрижи квалифицирания екип коафьори на “V&A Glamour” и гримьорите от „Radiant Professional Make Up“.

В продължение на 5 дни, звездните лимузини на „LimosBg“ ще разкарват красавиците на специално организирани за тях мероприятия. Хотелски к-с Рамада и “Victoria Spa” ще се погрижат за всички участнички с уютни помещения за отмора и СПА кът. Изискано 4-степенно меню, селектирани хапки и Уелкъм дринк от “Better Half” и “Ledenika” ще допринесът за настроението на всички присъстващи.

Тази година каузата на конкурса е подчинена на децата в нужда. Затова органзация Бок Стар Моделс и х-л Рамада ще подкрепи деца в неравностойно положение от ,Дом за сираци „Св. Николай“ начело със сйеромонах Йоан. 

Към момента, “Мис България Свят” е най-големия национален конкурс за красота в България. В края на 80-те, организацията на конкурса изпраща първата българка участвала на Мис Свят. След 2012-та г., конкурса отново започва да изпраща представителки на Мис Вселена. А от 2015-та г. насам, формата се завръща в пълния си блясък, излъчвайки български представителки на Мис Свят, Мис Вселена и 15-те най-големи конкурси за красота в света.

Конкурсът Мис България Свят 2019 се организира от единствената българка участвала на Мис Свят и Мис Вселена – Венета Кръстева.