Независимо дали става въпрос за ледени сиви нюанси или топлите медени, русата коса винаги добавя ефект към цялостната визия, но в същото време изисква специални грижи.

Независимо дали сте естествена блондинка или боядисвате косата си, не можете да наречете рутината си безгрижна. Както знаете, няма красота без жертви, но ако редовно следвате три прости правила в грижата за боядисаната коса, можете да сте собственик на една красива и здрава blonde hair. 

Русата коса е много специален нюанс и, разбира се, като всеки друг, изглежда най-добре само на здрава коса.

Не забравяйте да се боядисвате редовно

Направете си правило да боядисвате косата си поне веднъж месечно. Не се страхувайте, това не е вредно. Според специалистите съвременните багрила са безопасни за здравето на косата. Така че боядисването не само ще добави насищане и цвят, но и ще направи косата ви мека и подвижна.

Забравете за изправяне на коса с преса

Ако е възможно, забравете за този уред. Той буквално унищожава пигмента на косата, защото цветът избледнява и губи блясъка си. Ако все още използвате пресата, не забравяйте да приложите термична защита. Нанесете малко върху дължината, преди да заочнете да я оформяте. Спреят ще предпази косъма от увреждане и ще придаде на косата блясък.

Продукти за грижа за косата

Продуктите за грижа трябва да са хидратиращи. Потърсете липиди и протеини, които укрепват косата ви. Обърнете внимание на нивото на киселинност на продукта: желателно е продуктът да има ниско ниво на рН. Всяка блондинка винаги трябва да има шампоан, балсам, маска, серум и масла у дома.