Най-красивият тен се придобива естествено - на слънце. Въпреки това, поради многобройните последици от излагането на слънце за здравето, то трябва да се ограничи и да се използва разумно. Как да сте напълно защитени, когато сте на слънце, и да поддържате по-дълготраен тен, прочетете съветите по-долу.

Избягвайте гореща вода

Горещата вода изсушава кожата, така че трябва да се къпете в хладка вода и да използвате овлажняващ душ гел с растителни масла и други хранителни вещества и да избягвате тези, които съдържат химикали за изсушаване на кожата, като натриев лаурил сулфат.

Хидратация

Хидратирайте кожата - колкото повече, толкова по-добре, защото когато кожата изсъхне, тя започва да се лющи на повърхността. Използвайте овлажнители и лосиони за тяло за кожата след слънчеви бани и избягвайте продукти на основата на краставици, лимони и мляко, тъй като те могат да избелят кожата. В допълнение към хидратацията отвън, тялото трябва да се хидратира и отвътре.

Ексфолирайте

Противно на общоприетото схващане, пилингът няма да бутне трудно добития тен. Напротив, имате нужда от пилинг, защото натрупаните мъртви клетки могат да направят кожата да изглежда грозна. Необходимо е обаче внимателно да изберете продукт, който ще накара кожата да сияе. Избягвайте пилинг с гликолова и салицилова киселина, тъй като те могат да избелят тена. Същото важи и за кремовете за премахване на косми, самобръсначките и восъците, тъй като всички тези методи за епилация премахват и повърхностния слой на кожата. В идеалния случай използвайте пинсета или епилатор, за да премахнете космите.

Внимавайте какво ядете

Бета-каротинът подготвя кожата за слънчеви бани, но също така помага да се запази бронзовият цвят възможно най-дълго. Затова посегнете към добавки, които съдържат бета-каротин или включват възможно най-много храни, които съдържат този полезен растителен пигмент, като моркови, кайсии, манго, сладки картофи, папая и спанак.

Наблегнете на бронзанта

Когато нанасяте грим, използвайте бронзант и го нанесете с кръгови движения върху лицето. Боядисвайте ноктите си с коралови или тюркоазени нюанси на синьото и носете бели дрехи, които създават илюзията за по-тъмна кожа.

Стойте на слънце

От време на време слънчево излагане след завръщане от почивка може значително да удължи тена ви. Но дори и тогава не забравяйте за UV защитата!